PRIMA PAGINA    DESPRE    PRODUSE INTELECTUALE    PORTAL    CONTACTEAZA-NE   IMPRINT
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Partenerii

InterAktion

InterAktion este o organizatie austriaca care activeaza in domeniul drepturilor omului, sustenabilitatii, integrarii tinerilor din familiile de migranti si refugiati, avand ca scop incurajarea dialogurilor interculturale intre oamenii din medii si culturi diferite, prin metode educationale non-formale. InterAktion a fost infiintata din nevoia de sprijin suplimentar pentru tinerii refugiati in timpul procesului de integrare. Organizatia promoveaza cetatenia activa si voluntariatul in randul tinerilor din Siria si contribuie la auto-dezvoltarea si la includerea grupurilor marginalizate si a tinerilor aflati in situatie de risc. InterAktion activeaza in Trofaiach si Graz.

KulturLife

Misiunea ONG-ului pentru tineret KulturLife este facilitarea si diseminarea invatarii globale ca element de baza pentru o viata pasnica si prospera intr-o lume globalizata. KulturLife este un ONG specializat in toate domeniile comunicarii interculturale. KulturLife a derulat numeroase proiecte la nivel european in ultimii ani si a castigat diferite experienta si expertiza in urmatoarele domenii:

  • Stagii internationale pentru elevi in invatamantul secundar si vocational
  • Includerea sociala a migrantilor si refugiatilor in VET
  • Prevenirea radicalizarii tinerilor refugiati
  • Antreprenoriat
  • Sprijinirea persoanelor cu nevoi speciale in procesul de integrare si aplicare pe piata muncii.

University of Piteşti

Universitatea din Pitesti (UPIT) este o universitate de stat, situata in Pitesti (partea de sud a Romaniei, la 120 de kilometri de capitala Bucuresti). UPIT isi propune sa fie un furnizor de educatie in invatamantul superior dinamic si eficient in regiune. In prezent, are aprox. 10.000 de studenti din regiunea Muntenia. Are aproximativ 700 de personal didactic si administrativ platit. Este format din 6 facultati diferite care ofera diplome de licenta, master si doctorat (www.upit.ro). Obiectivele sale sunt furnizarea de servicii educationale, de formare si cercetare de inalta calitate pentru a pregati specialisti in diferite domenii si a crea o comunitate intelectuala acreditata de agentii de calitate nationale si internationale.

Social Cooperative Aurive

Cooperativa Sociala Aurive si-a inceput activitatea in 2007 ca o entitate care gestioneaza proiectele Serviciului National Civic in provinciile Novara si Verbano-Cusio-Ossola (regiunea Piemont, Italia). De fapt, Cooperativa Sociala Aurive dezvolta noi domenii de actiune, promovand noi initiative adresate tinerilor. In ultimii trei ani, cooperativa sociala Aurive a lucrat in principal cu studenti si someri cu varsta sub 35 de ani cu scopul de a-i ajuta sa imbunatateasca unele dintre abilitatile de baza necesare pentru a intra si a ramane pe piata muncii si pentru a lua in mod activ parte a societatii prin cetatenie activa. In proiectele noastre, promovam ideea de bunastare si cultura. Am fost sustinuti de unele dintre principalele fundatii bancare italiene (Cariplo, San Paolo, CRT) pentru a lucra cu grupurile marginalizate, cu o atentie speciala asupra tinerilor cu calificare scazuta, femeile in dificultate si varstnicii. Suntem inspirati de agenda 2030 si oferim activitati bazate pe incluziune intr-o zona perceputa ca elitista. Colaboram cu muzee, festivaluri de muzica, biblioteci. Activitatile noastre doresc sa stimuleze si sa imbunatateasca calitatea vietii persoanelor marginalizate prin cresterea alfabetizarii pe teme relevante legate de problemele sociale relevante.

Rightchallenge

Rightchallenge este o asociatie non-profit care isi propune sa promoveze educatia si formarea ca motor al incluziunii sociale si al egalitatii de sanse. Credem ca educatia ar trebui sa se concentreze pe dezvoltarea integrala a tuturor oamenilor – indiferent de statutul lor social, sex, varsta de origine culturala – pentru a-i pregati sa intervina si sa participe la toate dimensiunile societatii. Fiind o organizatie implicata activ in comunitate, unul dintre pilonii nostri de interventie este invatarea pe tot parcursul vietii. Credem cu tarie ca invatarea pe tot parcursul vietii joaca un rol cheie in coeziunea sociala, deoarece sustine cetatenia activa si responsabila. Serviciile noastre includ:

  • Instruirea organizationala si formarea resurselor umane in domeniile educatiei non-formale, interventiei comunitare, animatiei socio-educationale si voluntariatului;
  • Consultanta in domeniul antreprenoriatului social si dezvoltarea afacerilor;
  • Instruire in domeniile drepturilor omului, managementului voluntarilor, educatiei de mediu si justitiei sociale si egalitatii de gen;

Organizarea de ateliere si dezbateri in domeniul drepturilor omului si justitiei sociale.

Continutul prezentului material reprezinta responsabilitatea exclusiva a autorilor, iar Agentia Nationala si Comisia Europeana nu sunt responsabile pentru modul in care va fi folosit continutul informatiei