PRIMA PAGINA    DESPRE    PRODUSE INTELECTUALE    PORTAL    CONTACTEAZA-NE   IMPRINT
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Produse Intelectuale

IO1 – Set de instrumente si resurse pentru alfabetizarea in domeniul sanatat

Setul de instrumente si resurse pentru alfabetizarea in domeniul sanatatii isi propune sa incurajeze abilitatile, competentele si atitudinile de alfabetizare in domeniul sanatatii in viata de zi cu zi a tinerilor, prin facilitarea accesului la informatii audio-vizuale despre sanatate si facilitarea disponibilitatii acestora, oferind in acelasi timp oportunitati de invatare integrate.

Este posibil sa mentionam ca gama de informatii disponibile in zilele noastre nu a fost niciodata mai larga, datorita progreselor enorme in tehnologie si digitalizare. Cu toate acestea, cantitatea crescuta de informatii nu inseamna neaparat ca ar putea fi folosite, deoarece varietatea informatiilor duce, de asemenea, la confuzie, in special pentru populatia cu un grad de alfabetizare scazut. In plus, o mare parte din informatii este greu de inteles si, in multe cazuri, este chiar calitativ discutabila sau contradictorie. Prin urmare, alfabetizarea resurselor in materie de sanatate va avea elemente educationale atragatoare si usor de utilizat, pentru a se asigura ca cititorul intelege cu adevarat cum sa procedeze dupa ce a citit-o, a urmarit-o sau a ascultat-o. Materialele noastre vor contine informatii in imagini, texte scurte intr-un limbaj simplu sau texte vorbite scurt.

IO2 – Program de formare continua

Programul de formare continua sanatate fara frontiere isi propune sa: (a) prezinte resursele educationale privind alfabetizarea in domeniul sanatatii dezvoltate in cadrul proiectului; (b) inteleaga mai bine principiile alfabetizarii in materie de sanatate; (c) inteleaga importanta unei strategii de comunicare coeziva in timp ce lucreaza la educatia in domeniul sanatatii cu tinerii marginalizati; (c) inteleaga principiile si beneficiile mediilor de invatare incorporate cu tinerii; (d) inteleaga principiile si beneficiile utilizarii benzilor desenate, a povestirii si a strategiilor de gamificare in timp ce lucrati cu tineri marginalizati.

Programul de formare continua va fi destinat lucratorilor de tineret, specialistilor in asistenta sociala si educatorilor non-formali. Programul este impartit in patru module:

  • Sanatate fara frontiere Set de instrumente de alfabetizare in materie de sanatate: strategii de implementare si evaluare.
  • Importanta unei strategii clare de comunicare in programele de alfabetizare in domeniul sanatatii cu tinerii migranti, refugiati si tineri marginalizati.
  • Avantajele mediilor de invatare incorporate.
  • Beneficiile benzii desenate, povestirii si gamificarii in interventii educationale cu tineri migranti, refugiati si tineri marginalizati.

IO3 – Portal Online

Principalul obiectiv al portalului online este de a oferi o platforma interactiva multilingva si online pentru a permite accesul complet la resursele educationale dezvoltate pe tot parcursul proiectului, pentru publicul tinta si partile interesate. Obiectivele specifice ale portalului e-learning sunt:

Accesul la toate materialele educationale ale proiectului in unitati modulare, de dimensiuni mici, in functie de nevoile specifice de invatare ale grupului tinta.

Infiintarea unui depozit de alfabetizare in domeniul sanatatii, care va disemina selectiv proiecte si instrumente care configureaza bunele practici in educatia si alfabetizarea sanatatii in tarile consortiului.

Facilitarea invatarii de la egal la egal printr-o platforma de colaborare.

Asigurarea compatibilitatii depline a tuturor dispozitivelor electronice (de exemplu, computer, smartphone sau tablete), astfel incat Portalul sa poata fi accesat cu usurinta – indiferent de locatia geografica a utilizatorilor.

Continutul prezentului material reprezinta responsabilitatea exclusiva a autorilor, iar Agentia Nationala si Comisia Europeana nu sunt responsabile pentru modul in care va fi folosit continutul informatiei