PRIMA PAGINA    DESPRE    PRODUSE INTELECTUALE    PORTAL    CONTACTEAZA-NE   IMPRINT
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Despre

Proiectul Sanatate fara Frontiere (Health Without Borders) urmareste sa imbunatateasca competentele si abilitatile privind educatia pentru sanatate si alfabetizarea in domeniul sanatatii in cazul tinerilor migrant, refugiati si tineri marginalizati printr-o perspectiva a invatarii integrata, promovand in acelasi timp un set de abordari socio-educationale inovative pentru persoanele care lucreaza cu tinerii, astfel incat sa creasca gradul de constientizare al migrantilor si refugiatilor privind importanta educatiei pentru sanitate in viata de zi cu zi. 

Proiectul

Exista dovezi din ce in ce mai mari ca sanatatea si educatia sunt strans legate si au o reala infleunta asupra saraciei si nivelului de trai. Se stie ca educatia are puterea de a imbunatati nu numai prosperitatea, ci are un efect imens asupra rezultatelor sanatatii. In ciuda beneficiilor imense, alfabetizarea in materie de sanatate ramane o provocare pentru sanatatea publica europeana. Rezultatele cercetarilor indica faptul ca mai mult de o treime din populatia UE se confrunta cu dificultati in gasirea, intelegerea, evaluarea si utilizarea informatiilor pentru a-si gestiona sanatatea (Sørensen si colab., 2015). De asemenea, este important sa subliniem ca, in zilele noastre, pandemia COVID-19 se raspandeste in intreaga lume. Alfabetizarea in domeniul sanatatii trebuie sa aiba un impact semnificativ in timpul acestei pandemii, pentru a combate raspandirea mai rapida a virusului. Avand in vedere aceste evolutii globale ale pandemiei, una dintre principalele provocari este aceea de a oferi asistenta medicala si educatie adecvate migrantilor si refugiatilor din intreaga Europa. Inaltul comisar al ONU pentru refugiati, Filippo Grandi, avertizeaza ca noul val de refugiati care sosesc in Europa traiesc in conditii sanitare foarte slabe. Prin urmare, accesul dificil la educatie si educatie in domeniul sanatatii face ca aceasta populatie sa fie extrem de vulnerabila.

Partenerii

Continutul prezentului material reprezinta responsabilitatea exclusiva a autorilor, iar Agentia Nationala si Comisia Europeana nu sunt responsabile pentru modul in care va fi folosit continutul informatiei